Slovenija
25 ogledov

Na Dnevniku vre, na Delu se umirja

(Foto: BOBO) Žurnal24 main
V časopisni hiši Dnevnik naj bi med vodstvom in uredniki prišlo do resnih nesoglasij. Medtem so v drugi časopisni hiši, in sicer na Delu zaposleni podprli predlagano novo odgovorno urednico.

Neuradno smo izvedeli, da naj bi uredniki kolektivno zagrozili z odstopom predsedniku uprave Branku Pavlinu. Kot razlog se neuradno omenjajo razlike v pogledih na stroške uredništva na eni strani, po drugi strani pa pogled na prihodnost časopisne družbe in njegovih medijev. Menda se je v reševanje spora vključil tudi eden izmed lastnikov časopisa Bojan Petan. Za komentar smo poskušali priklicati tudi Pavlina, a se nam ni oglasil.

V Dnevniku ne zanikajo

Na Delu nova odgovorna urednica
Zaposleni na Delu so podprli imenovanje Romane Dobnikar Šeruga za novo odgovorno urednico. Od 176 članov aktiva jih je glasovalo 112. Slabih 60 odstotkov jih je podprlo njeno imenovanje, dobrih 38 odstotkov pa jih je glasovalo proti.
Nadzorni svet je Dobnikar Šerugovo predlagal za odgovorno urednico sredi aprila, pridobiti pa je moral še sicer neobvezujoče mnenje aktiva.
Dobnikar Šerugova bo tako nasledila dosedanjega odgovornega urednika Darijana Koširja.

"Ne moremo zanikati, da je prišlo do nesoglasij med uredniškim odborom na eni strani ter predsednikoma uprave Brankom Pavlinom in nadzornega sveta Bojanom Petanom na drugi strani. V času, ko se medijska panoga sooča z zaostrenimi pogoji na trgu, ni nepričakovano,  da pride do razlik v pogledih na vprašanja, ki so povezana s prihodnostjo in vlogo časopisa.

Absolutno nekorektno do novinarjev pa bi bilo v javnosti razkrivati kakršnekoli podrobnosti, še preden z njimi uradno seznanimo krovni novinarski organ znotraj hiše
," so nam na naša vprašanja odgovorili na Dnevniku.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.