Slovenija
21 ogledov

Na Dolenjskem nova delovna mesta

Žurnal24 main
Zaradi zaprtja tovarne Secop se bo na Dolenjskem septembra močno povečala brezposelnost. Na zavodu optimistični. Revoz in Krka bosta skupaj zaposlila skoraj 400 delavcev.

Zaradi zaprtja tovarne Secop se bo na Dolenjskem septembra močno povečala brezposelnost. Kljub temu Jože Giodani iz Zavoda za zaposlovanje Novo mesto v prihodnost gleda optimistično. Po njegovem mnenju naj bi se jeseni število potreb po delavcih še povečalo, predvsem v predelovalnih dejavnostih – avtomobilski industriji in farmaciji, prometu, izobraževanju. 
Trenutno imajo v regiji na voljo 96 ponudb za delo, med katerimi prevladujejo potrebe po manj izobraženih posameznikih: delavcih brez poklica, voznikih tovornih vozil, zidarjih in natakarjih, poročajo Finance.

Do konca julija se je po besedah Giodanija število delodajalcev, ki potrebujejo delavce, dvignilo za 17 odstotkov. "Tudi število dejanskih zaposlitev se je v istem obdobju povečalo za 18,6 odstotka; do konca julija je na Dolenjskem tako našlo zaposlitev 3.486 posameznikov," so za Finance pojasnili na novomeškem zavodu za zaposlovanje.
 Brezposelnost pa poskušajo zmanjševati tudi z različnimi ukrepi.

V Revozu 300, v Krki 85

Trenutno so začeli zaposlovati že v Revozu. Zaposlili naj bi okrog 300 delavcev. Bodo pa pri zaposlovanju imeli prednost zaposleni za določen čas, ki so jim pogodbo prekinili konec maja zaradi težav z oskrbo, je pojasnila Nevenka Bašek.

Poleg Revoza bo do konca leta 85 delavcev zaposlila tudi Krka, ki je že v prvi polovici leta povečala število zaposlenih za tri odstotke. Zaposlovali bodo predvsem farmacevte, kemike in druge naravoslovce s peto, šesto in sedmo stopnjo izobrazbe, pišejo Finance.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.