Slovenija
63 ogledov

Na dražbo gresta Jankovićeva BMW in audi

Dražba Jankovićevih avtomobilov Okrajno sodišče v Ljubljani
Jankovićevim rubijo – tokrat luksuzna avtomobila, ki se bosta 21. marca prodajala na javni dražbi.

Electa Naložbe, d. o. o., podjetje v lasti Damjana Jankovića, sina ljubljanskega župana, bo moralo svoje dolgove do Hypo Leasinga poplačati s prodajo dveh luksuznih avtomobilov. Kot je razvidno iz sodne objave dražbe, se bosta prodajala BMW Z4 Cabrio 3.0i in Audi Q7 TDI.

Prvi, ki je ocenjen na 21.600 evrov, se bo začel prodajati pri izklicni ceni 7.400 evrov. Drugi naj bi bil vreden 17.400 evrov, dražiti pa ga bodo začeli pri 6.000 evrih. Medtem ko ima BMW šestvaljni bencinski motor s 197 kW (261 KM), je audi opremljen z dizelskim šestvaljnikom, ki proizvede 177 kW (237 KM).

Po poročanju Požareporta naj bi BMW vozil Jure Janković, medtem ko je za volanom audija po navadi sedel Boštjan Stamejčič, vodja projektov v Electi, sicer pa znan kot direktor in lastnik podjetja Baza Dante, d. o. o., in tesen sodelavec Damjana Jankovića. 

Dražba je sklicana za 21. marec ob 11. uri. Ogled avtomobilov bo možen 15 minut pred začetkom dražbe. Kot še piše na oklicu dražbe, lahko dražbene predmete, ker gre za drugo javno dražbo, prodajo po ceni, nižji od ocenjene, vendar pa najmanj za tretjino ocenjene vrednosti. Je pa treba pred začetkom dražbe plačati varščino: za BMW 1.500 in za audija 1.000 evrov. Neuspelim dražiteljem se varščina vrne takoj po dražbi.

Komentarjev 7
  • fux 06:17 05.avgust 2014.

    Saj bo kakšen očijev prijatelj prišel, pa bo avtomobilčke nazaj kupu. A ne

  • Dixon 09:25 26.februar 2014.

    Pravilna odločitev Hypo leasinga, če ne plačuješ svojih obveznosti te pa doleti tole. Kljub temo da gre za jankoviće se mi zdi poteza Hypo leasinga razumljiva in prav je da so dali avtomobila na dražbo. Se vidi da na Hypo ...prikaži več banki ne gledajo kdo si in kaj si, ampak se držijo svojih pravil in ne delajo razlik!

  • pesjan 19:03 25.februar 2014.

    vsem SLO .se Jankovići delajo norca ? sami smo si krivi ,ker podpiramo Te Jankoviće ?