Slovenija
24 ogledov

Na dražbo le pol Kordeževe hiše

Gorenjska 02.12.10, hisna preiskava pri kordezu, kordez, foto: andraz sodja Andraž Sodja
Okrajno sodišče v Radovljici je preklicalo javno dražbo hiše v Hrašah pri Lescah.

Kot so pojasnili v uradu predsednice Okrajnega sodišča v Radovljici, je bila za torek predvidena javna dražba nepremičnine na naslovu Plana 12 preklicana zaradi umika izvršilnega predloga in ustavitve izvršilnega postopka v edini izmed sedmih izvršilnih zadev, vodenih na to premičnino, v kateri je bila izvršba predlagana in v zemljiški knjigi zaznamovana na celotni nepremičnini.

Nkedanji prvi mož Merkurja Bine Kordež je namreč lastnik le polovice hiše, medtem ko je druga polovica hiše že v lasti njegovega upnika, družbe Zelena hiša. V drugih šestih izvršilnih zadevah se zato izvršba vodi le na Kordežev polovični delež. Ker je upnik Kovinar Gradnje ST umaknil izvršilni predlog, je odpadla podlaga za opravo javne dražbe celotne nepremičnine, za katero je bila izklicna cena 681.000 evrov.

Upniki upajo na delno poplačilo

S prodajo Kordeževega dela hiše si želijo vsaj delnega poplačila svojih terjatev poleg jeseniškega Kovinarja še Factor banka, ki ji Kordež dolguje 2,6 milijona evrov, Gorenjska banka, Zavarovalnica Triglav, Diners Club Slovenija in davčna uprava, ki jim Kordež dolguje po več tisoč evrov.

Komentarjev 1
  • Oxxo 17:58 29.april 2014.

    drobižek... drobižek... drobižek...Glavnina je že varno pospravljena in Sloveniji nedosegljiva!