Slovenija
96 ogledov

Na easy* s prekrškarjem

Carinski urad Suzana Kos
Vinjen carinik. S službenim avtom v napačno smer po avtocesti. Zaradi sodne prakse ni bil ob službo.

"Pozanimal sem se zakaj kolega ni dobil napovedanega suspenza. Ocenili so pač težo dogodka, okoliščine ter prakso sodišč in se odločili za kazen, ki jo je v disciplinskem postopku dobil. Izgubil je en plačilni razred, dodatek na izmensko, nočno in praznično delo ter pravico do dodatnega pokojninskega zavarovanja v višini nekaj nad deset odstotkov plače. Ne držijo pa vaše informacije, da je bil nedavno »nagrajen« z boljšo službo. Res je iz mesta carinika v Luki Koper premeščen v novogoriški carinski urad, a plača se mu pri tem ni povišala," trdi Stanislav Mikuž, namestnik generalnega direktorja carinske uprave.

Pri njem smo preverjali neuradne informacije, da carinika B. R., ki je službeno vozilo vozil pijan, v uniformi in v napačno smer po avtocesti, kljub takšni napovedi vodstva carine, dejansko niso odpustili ter da je bil nedavno premeščen na bolje plačano delovno mesto.

Policija ne razkriva

Proti cariniku je prekrškovni in kazenski postopek uvedla policija. "A rezultat teh postopkov nam ni znan," še dodaja Mikuž. "Podatkov o konkretnih primerih zaradi varstva osebnih podatkov ne dajemo, vsekakor pa gre za dva od najtežjih prekškov v prometu," pa odgovarja Anita Leskovec, tiskovna predstavnica koprske policijske uprave.

Carinik B. R. je službo dejansko menda obdržal zaradi sodne prakse, po kateri se večina delovnopravnih sporov konča v korist delavca. Na carini so namreč presodili, da njegov prekršek ni takšen, da bi vzdržal sodno presojo, zato se za izredno odpoved niso odločili. Sicer pa naj bi bil marljiv in uspešen, pred kratkim naj bi odkril tudi večjo količino heroina.

 

* na lahko

Komentarjev 2
  • Avatar frnazzi
    frnazzi 18:04 09.november 2011.

    . . . bil je tako marljiv in uspešen, da so mu za nagrado izdali dovoljenje za vožnjo v napačno smer po avtocesti. Preklet gnoj pijani!

  • 1111 10:27 09.november 2011.

    ...še en dokaz, da zakon ni enak za vse!!!!!!!