Slovenija
33 ogledov

Na FB predaja ključe

Po napovedi Jankovića na Facebooku so prva stanovanja v Celovških dvorih predali Žurnal24 main
Celovški dvori. Janković je na Facebooku že potrdil predajo stanovanj, uradno pa bo to storil danes.

Včeraj so na Javnem stanovanjskem skladu (JSS) Mestne občine Ljubljana (MOL) začeli obveščati upravičence do neprofitnih najemnih stanovanj, da jim bodo le predali stanovanja v Celovških dvorih, je povedala ena od čakajočih upravičenk. Na petkovem sestanku so očitno le dosegli dogovor o zemljiškoknjižnih dovolilih, ki jih Vegrad tako dolgo ni izročil MOL, JSS MOL in republiškemu stanovanjskemu skladu, ki so v največji stanovanjski soseski kupili 426 stanovanj.

facebook, celov%C5%A1ki dvori | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Čast prepustila Jankoviću
Spomnimo, da po petkovem sestanku Jožka Hegler, direktorica JSS MOL, ni želela razkriti, kaj so se dogovorili, včeraj pa je sporočila le, da je z “Zoranom Jankovićem dogovorjeno, da boste o vselitvi najemnikov v Celovške dvore informirani na županovi novinarski konferenci”. Zato verjetno tudi ni obvestila na spletni strani JSS MOL, pa še na MOL so nam rekli, da bomo vse odgovore dobili danes. Je pa Janković včeraj na Facebooku razkril, da so začeli predajo stanovanj.

facebook, celov%C5%A1ki dvori | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Na vprašanje, koliko časa bodo potrebovali, da vsa stanovanja predajo, so na JSS MOL pred časom odgovorili, da imajo vse osnutke pogodb že pripravljene in da bi morali večini ključe predati v enem mesecu. Dodeljevali jih bodo po vrstnem redu glede na uvrstitev na listo upravičencev. Sicer pa bodo najemniki za dvosobno stanovanje, veliko 55 kvadratnih metrov, plačali približno 180 evrov, lahko pa bodo tudi uveljavljali pravico do subvencionirane neprofitne najemnine v višini do 80 odstotkov najemnine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.