Slovenija
12 ogledov

Na Gorenaka se ne ozirajo

predstavitev kandidata za ministra Benjamin Kovač
Kosilo. Šef policije: Politika ne bo vplivala na delo policije.

Preiskava. Šef policije Janko Goršek zagotavlja, da zaradi srečanj, kot je bilo torkovo kosilo ministra za notranje zadeve (MNZ) Vinka Gorenaka in Igorja Bavčarja (ki smo ga razkrili v Žurnalu24), postopki zoper domnevne slovenske tajkune ne bodo ogroženi. "Lahko zagotovimo, da v policiji političnih vplivov na delo oziroma potek posameznih postopkov ni in da bodo policisti svoje delo opravljali ne glede na to, kdo se s kom srečuje. Politika na te preiskave ne bo vplivala," je odločen Goršek, ki Gorenakovega sestanka z Bavčarjem sicer ne more komentirati.

Šef tožilstva brez pojasnila

Zvonko Fišer, šef tožilstva, ki je doseglo že dve sodni preiskavi domnevno spornega Bavčarjevega vodenja Istrabenza, pa ni pojasnil, ali in kako bi to srečanje lahko vplivalo na delo tožilcev v teh postopkih. Tožilstvo namreč odslej prav tako spada pod pristojnost Gorenakovega MNZ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.