Slovenija
35 ogledov

Na Gorenjskem in Koroškem hudourniki še naraščajo

toča na avtocesti A. L.
Nad Slovenijo so še vedno nevihte z močnimi nalivi. Narasli vodotoki in hudourniki bodo ponoči začeli upadati. Hladno bo do nedelje.

Zaradi močnejših nalivov hurdourniki in vodotoki ponekod po Sloveniji še vedno naraščajo, proti večeru, ko bo padavin vendarle manj, pa se bo stanje začelo umirjati. Kot je za Žurnal24 dejal hidrolog na Agenciji za okolje (Arso) Marjan Polajnar:"Predvsem na Gorenjskem in Koroškem so ponekod še težave. Vodotoki in hudourniki se lahko še kje razlivajo."

Tudi popoldne bo več padavin v severni polovici Slovenije, napovedujejo vremenoslovci, vendar bodo proti večeru počasi ponehale: "Kar se rek tiče, bregov naj ne bi prestopale, čeprav je njihov pretok precej visok, vendar naj bi se v popoldanskem času zadeve umirile," je dodal Polajar. Na Arsu so opozorilo o nevihtah in hudournikih pred nekaj minutami že umaknili, po besedah Polajnarja:"Vsaj do sredine prihodnjega tedna novega dežja in neviht ni na vidiku." 

Ozračje se je precej ohladilo, topleje šele v nedeljo

Vremenska fronta je s seboj prinesla ohladitve, najvišje popoldanske temperature bodo od 12 - 16 stopinj, na Primorskem od 19 do 23 stopinj C.

Ponoči in jutri dopoldne bo oblačno, ponekod bo občasno še rahlo deževalo. Jutri popoldne bodo padavine ponehale, najvišje dnevne temperature pa od 16 do 20, na Primorskem do 23 stopinj C.

V nedeljo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Topleje bo, burja na Primorskem bo oslabela. V ponedeljek bo precej jasno in še topleje. 

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.