Slovenija
7919 ogledov

Na gorenjski avtocesti zasilno pristalo manjše letalo

letalo gorenjka Anže Petkovšek
Manjše letalo moralo zasilno pristati na gorenjski avtocesti.

S Policijske uprave Kranj so sporočili, da so bili obveščeni o zasilnem pristanku manjšega letala na avtocesti pri Brezjah v smeri Jesenic. Letalo naj bi se znašlo v težavah, zato je moralo zasilno pristati na avtocesti. Dogajanje so ujele Darsove kamere. 

Kot navaja uprava za zaščitno in reševanje, je manjše letalo med pristajanjem zadelo v brežino in se prevrnilo. Osebi, ki sta bili v letalu, sta se sami rešili in sta po prvih podatkih obe nepoškodovani. Škoda je nastala samo na letalu. 

Kraj je zavarovan do prihoda preiskovalca letalskih nesreč, ki je pristojen za obravnavo tovrstnih dogodkov in jo tudi prevzema, so sporočili s PU Kranj.

Promet je dlje časa potekal le po prehitevalnem pasu, zaradi česar je nastal daljši zastoj. Nekaj po 20. uri so s PU Kranj sporočili, da je bilo letalo odstranjeno in da je promet na avtocesti normalno stekel. 

Na kraju so posredovali gasilci GARS Kranj, Jesenice in PGD Radovljica. 

Brezje letalo | Avtor: Promet.si Promet.si

Več informacij za zdaj ni znanih. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • leonardo 17:16 05.avgust 2022.

    Na 24 ur so me brisali ker sem napisal, da ni nič čudnega, da je mašina odpovedala glede na težo, ki jo je avion moral nositi. Boste tudi vi brisali, hahahaha.