Slovenija
42 ogledov

Na Gurs v soboto brez naročanja

Gurs Saša Despot
Posamezne izpostave Geodetske uprave RS (Gurs) bodo ob sobotah odprte med 8. in 13. uro.

Lastniki nepremičnih bodo lahko od te sobote dalje podatke na določenih geodetskih upravah urejali tudi ob sobotah, in sicer med 8. in 13. uro. Za obisk se ne bo treba naročiti.

Katere izpostave bodo odprte, se bodo odločali glede na potrebe. To soboto bodo tako stranke sprejemali na izpostavah v Ljubljani, Kranju, Kopru, Domžalah in Mariboru.

Čez teden velja sistem naročanja

Sistem naročanja bo še vedno veljal ob delavnikih. Do danes se je prek sistema naročanja naročilo 37.973 strank, od teh jih je 18.806 podatke uredilo. Na nekaterih lokacijah ni več prostih terminov, zato na Gursu prosijo lastnike, ki napovedanega termina ne bodo izkoristili, da to sporočijo preko spletne aplikacije za spreminjanje podatkov ali na telefonsko številko 080 22 15.

Termini so zasedeni na upravah v Cerknici, Kopru, Kranju, Litiji, Ljubljani na Cankarjevi cesti, Sežani, Slovenski Bistrici, Škofji Loki, Tolminu, Mariboru, Radovljici, Logatcu in Domžalah.

Pojasnila tudi na upravnih enotah

Lastniki, ki potrebujejo le razlago obvestila o nepremičnini, lahko pojasnila dobijo na informacijskih točkah, ki od danes delujejo na upravnih enotah. Osnovno razlago podatkov v obvestilu najdejo tudi v brošuri, objavljeni na spletni strani www.gu.gov.si, dostopna pa je tudi na vseh območnih geodetskih upravah in pisarnah ter na informacijskih točkah.

Vnesli skoraj pol milijona podatkov

Do konca februarja je bilo v evidence geodetske uprave na podlagi predlogov lastnikov vnešenih 471.723 podatkov, ki vplivajo na vrednost oz. informativni izračun davka. Glavnina spremenjenih ali novih podatkov se nanaša na lastništvo, urejanje površin in urejanje dejanske rabe delov stavb.

Vnešenih je bilo tudi 113.562 podatkov, ki sicer ne vplivajo na vrednost nepremičnine (npr. število sob), pa so jih lastniki sporočili, ker v prejetem obvestilu ni bilo izkazano dejansko stanje njihove nepremičnine.

V tem obdobju je geodetska uprava prejela tudi skoraj 10.000 dopisov po elektronski ali navadni pošti, ker pa lastniki nepremičnin urejajo stvari tudi na zemljiški knjigi, se povečuje tudi število novih sklepov, ki jih z zemljiške knjige posredujejo geodetski upravi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.