Slovenija
844 ogledov

Na GZS razočarani nad odločitvijo ministrstva

Matjaž Han Saša Despot predstavitev kandidata za ministra
Gospodarska zbornica Slovenije je od gospodarskega ministrstva pričakovala več, so povedali na današnji seji Ekonomsko socialnega sveta.

Generalni direktor GZS Aleš Cantarutti je sicer pohvalil prizadevanja ministra za gospodarstvo Matjaža Hana, saj da je prisluhnil težavam podjetij, zmotilo pa ga je, da je v končni različici predloga novele, ki je bila predstavljena na seji, vključenih bistveno manj sprememb, kot jih je predlagala GZS in gospodarstvo pričakovalo.

Delež pomoči je namreč v končni različici novele s 30 na 50 odstotkov zvišan le pri enostavni pomoči, poleg tega vstopni prag ni bil znižan na 1,5-kratnik dviga cene električne energije in zemeljskega plina.

Cantarutti je poudaril, da bi morali iz novele izvzeti po njegovem sporno izjavo upravičenca glede vključitve dviga stroškov električne energije in zemeljskega plina v končne cene svojih proizvodov in storitev. Ta naj bi predstavljala dodatno administrativno breme ter oteževalno okoliščino za podjetja. Predlog GZS so podprle druge delodajalske in gospodarske organizacije in združenja, ki so člani ESS.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • pravičnik77 11:21 25.september 2022.

    ko bi še dobičke tako radi delili, ko se grebejo za državne podpore...

  • Ender3 23:48 23.september 2022.

    Pravi človek iz GZS se oglaša, taisti ima veliko masla na glavi pod preteklo vlado. Kaj se takšnih Alešev ne da znebiti iz javnih funkcij.

  • igorgeus 19:37 23.september 2022.

    ko je treba davke placat, niso tak zagreti. od kod mislijo, da bo v proracunu denar zanje, ni jasno.