Slovenija
22 ogledov

Na hitri bo semafor

promet, koper, cesta Barbara Milavec
Hitra cesta. Dars bo postavil semafor, Peroša predlaga obvoz na krožišče.

Do konca meseca, ko bo na nadvozu Kraški zidar premestil zaporo hitre ceste na drugo polovico, bodo na ta del cestišča postavili semafor, so nam včeraj povedali na Darsu. Tako bodo omogočili zavijanje iz Izole levo v središče Kopra.

Kmalu še turistični naval

Zaradi rekonstrukcije semedelskega nadvoza je dostop iz Izole in Žusterne do središča Kopra omogočen šele na priključku Slavček, kjer so ob prometnih konicah zastoji zelo veliki. Nadvoz bi moral biti sprva dokončan pred junijem, a po zadnjih napovedih naj bi ga dokončali šele ob koncu poletne sezone, kar bo še povečalo pritisk prometa zaradi turistov.

"Trenutno stanje je za občane Žusterne porazno, saj se poleg drastičnega povečanja tranzitnih poti do mesta in slabih prometnih rešitev obeta še turistični naval, ki že trka na vrata," opozarja Patrik Peroša, predsednik Krajevne skupnosti Žusterna.

Obvoz na krožišče

Peroša Darsu in občini predlaga, naj se manjši del starega cestišča pri delovišču predora Markovec asfaltira in tako omogoči voznikom iz smeri Žusterne, da zavijejo proti Kopru. Preostala vozila, namenjena proti Bertokom in notranjosti Slovenije oziroma Italije, pa bi uporabljala sedanjo hitro cesto. "Da lahko to dosežemo, je treba ves promet iz smeri Bertokov po bencinskem servisu na Bonifiki preusmeriti na krožišče na Piranski cesti. Na tem krožišču bi imela vozila možnost vstopa v Koper ali nadaljevanja poti proti Žusterni in Izoli," razlaga Peroša.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.