Slovenija
590 ogledov

Na hitro cesto skozi Maribor vrgel gorečo pnevmatiko

pnevmatika Anže Petkovšek
Neznani storilec je danes okoli polnoči polil z vnetljivo tekočino in nato zanetil avtomobilsko pnevmatiko ter jo gorečo odvrgel z mostu za pešce na vozišče hitre ceste skozi Maribor, v bližini izvoza za Pobrežje. Na mariborski policijski upravi opozarjajo, da ima lahko takšno početje tragične posledice.

Gorečo pnevmatiko je z ročnim gasilnim aparatom pogasil eden od naključno mimo vozečih voznikov, dokončno pa gasilci.

Policisti storilca kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti še iščejo.

Po do sedaj zbranih obvestilih zaradi tega dejanja ni bil nihče neposredno ogrožen. Kljub temu pa na policijski upravi opozarjajo, da bi lahko imelo tragične posledice za uporabnike hitre ceste. "Hitrosti vožnje so na takih cestah relativno visoke, zato bi ob trčenju v avtomobilsko pnevmatiko ali pa ob umikanju le-tej, lahko prišlo do izgube oblasti nad vozilom in seveda do prometne nesreče," so navedli v današnjem sporočilu za javnost.

Policistom bo dobrodošla vsaka informacija o tem dejanju ali storilcu. Občani jo lahko sporočijo na telefon 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.