Slovenija
9 ogledov

Na Hrvaškem sneg, pri nas slana

Žurnal24 main
Hrvaški meteorologi za drugi teden napovedujejo sneg. Pri nas ga še ne bo, se bo pa močno ohladilo. Čez dan bo okrog 10 stopinj.

Pri nas se bo začelo ohlajevati že konec tedna, ko naj bi bilo okrog 15 stopinj, danes se temperature vrtijo okrog 24 stopinj.

Naslednji teden pa se bo začela prava jesen, saj nas čaka čez dan samo 10 stopinj, so nam povedali na Agenciji RS za okolje. Toliko so denimo danes popoldne namerili na Kredarici.

Sneg na Hrvaškem
Hrvati bodo ta teden še uživali v poletnem vremenu. V Zagrebu so danes namerili 27 stopinj Celzija, medtem ko je bila povprečna temperatura v prvih dneh letošnjega oktobra 18 stopinj Celzija.

Sicer pa je meteorolog Tomislav Kozarić iz državnega hidrometeorološkega zavoda spomnil, da so v Zagrebu 23. oktobra leta 1971 zabeležili celo 28 stopinj Celzija. Le stopinjo manj naj bilo v četrtek v Zagrebu.

Tudi na Hrvaškem se bodo prihodnji teden temperature spustile na 10 stopinj, v Delnicah pa je možen celo sneg. Celo Jadran bo postal jesenski s 15 stopinjami. V primerjavi s Hrvati pa se nam še ni treba bati snega, razen na višini od 700 do 800 metrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.