Slovenija
37 ogledov

Na Hrvaškem sneg, pri nas veter

(Foto: BOBO) Žurnal24 main
V nekaterih predelih Hrvaške sneži, v večjem delu države piha močan veter. Pri nas bodo popoldne padavine ponehale, močan veter pa se pojavlja tako na Gorenjskem kot na Primorskem.

Po poročanju hrvaških medijev je na Sljemenu in v Gorskem kotarju začelo snežiti, v večjem delu države pa dežuje in piha močan veter. Sončen je le predel od Splita do Dubrovnika.

V Liki močno sneži, tako da so na državnih cestah v okolici Plitvičkih jezer in Korenice razglasili zimske razmere; voznikom brez opreme je vožnja prepovedana. Prepovedan je tudi promet za tovornjake in priklopnike.

Sneg je zjutraj pričakal tudi meščane Krasna, Kutereva, Baške Oštarije in Vratnika. Zimska služba v Liki je morala tako zjutraj aktivirati pluge in ostalo opremo.

Promet pri nas ovira veter, ne praznična gneča

V Sloveniji je bilo ponedeljkovo jutro v večjem delu države deževno; po napovedih vremenoslovcev pa naj bi se v popoldanskem času že skoraj povsod zjasnilo.

Na zahodu države piha močan veter; tako je na kobariškem že v jutranjih urah na več mestih prišlo do vetroloma.

Oviran je tudi promet: na gorenjski avtocesti veter ovira promet med Hrušico in Podtaborom, na hitri cesti Razdrto – Vrtojba med razcepom Nanos in priključkom Ajdovščina je promet zaradi burje prepovedan za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do 8 ton. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.