Slovenija
15 ogledov

Na jugozahodu možna neurja

V začetku tedna bo vreme še nestanovitno, zato ne pozabite dežnika. (Foto: istoc Žurnal24 main
Agencija RS za okolje in prostor je izdala opozorilo pred močnejšimi nalivi. Neurja z močnim vetrom se lahko danes ponoči pojavijo na jugozahodu države.

Agencija Republike Slovenije za okolje in prostor (ARSO) opozarja, da se lahko v noči na nedeljo in v nedeljo dopoldne v jugozahodni Sloveniji pojavijo lokalna neurja z močnim vetrom in daljšimi nalivi. Na morju bo ob nevihtah zapihal okrepljen veter iz severnih smeri.

Napoved za Slovenijo

Ponoči in jutri bo povečini oblačno, od zahoda se bodo znova okrepile padavine, ki jih bo več in bodo bolj pogoste v zahodni polovici Slovenije. Ob morju bodo vmes tudi nevihte.
Meja sneženja se bo nekje spustila do nadmorske višine okoli 1800 m. Pihati bo začel severni do severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja.
Dež naj bi ponehal šele popoldne, najkasneje v vzhodni Sloveniji. V nedeljo zvečer se bo od zahoda spet začelo jasniti, piše na spletni strani ARSO.

Najnižje jutranje temperature bodo jutri od 9 do 14, na Primorskem okoli 17, najvišje dnevne od 13 do 18, na Primorskem okoli 23 stopinj C.

Obeti

V ponedeljek torek, sredo naj bo znova razveselilo več sonca. V sredo se v gorah že lahko začnejo pojavlajti plohe in nevihte.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.