Slovenija
20 ogledov

Na jugu že sneži

Ponoči lahko zapade do deset centimetrov snega. (Foto: Anja Ščuka) Žurnal24 main
Na Dolenjskem okrog sedmih že začelo znova snežiti. Padavine se bodo ponoči okrepile. Otoplitev v začetku prihodnjega tedna.

Medtem ko je v Črnomlju ob 19. uri deževalo, je v Novem mestu, Ratečah in Kočevju že snežilo. Ponoči se bo sneženje okrepilo, v večjem delu Slovenije bo zapadlo do deset centimetrov snega, na Primorskem pa bo deževalo.

Padavine lahko pričakujemo tudi jutri, pri čemer lahko, kot pojasnjujejo na Arsu, sneg popoldne v južni, vzhodni in deloma osrednji Sloveniji preide v dež. "S tem bi nastajal žled in poledica," še pojasnjuje prognostik in tudi za prihodnje dni napoveduje padavine, deloma dež deloma sneg.

Pločniki poledeneli
Zaradi nizkih temperatur so pločniki poledeneli, na cestah pa po podatkih prometno-informacijskega centra ni večje nevarnosti zaradi poledice. V ljubljanskem kliničnem centru so po besedah tamkajšnje tiskovne predstavnice Blanke Šetinc v zadnjih dveh dneh zaradi poslabšanja vremena oskrbeli okoli deset pacientov. Šlo je predvsem za udarce, rane, zlome kolkov in zapestij. "Zdravniki iz urgentnega kirurškega bloka zato svetujejo, naj bodo predvsem starejši izredno previdni in naj kakšen dan raje ostanejo doma, dokler se vremenske razmere ne umirijo."

Večje spremembe vremena lahko po napovedih Arsa pričakujemo v začetku prihodnjega tedna, ko se bo otoplilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.