Slovenija
26 ogledov

Na Kanin že decembra

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Na smučišču Kanin se pripravljajo na novo smučarsko sezono. Odprli naj bi jo že na začetku decembra.

Naprave so potrebne določenih vzdrževalnih del, ki bodo po besedah direktorja družbe ATC Upravljanje Aleša Uršiča predvidoma dokončana še novembra. Ob ugodnih snežnih razmerah bi tako lahko letošnjo smučarsko sezono začeli v prvih dneh decembra, je povedal Uršič.

"Kar nekaj dela nas še čaka pred začetkom smučarske sezone," je dejal Uršič in povedal, da še čakajo na določene rezervne dele od dobaviteljev iz tujine. Novembra bi tako lahko naprave na smučišču dokončno pripravili in ob ugodnih snežnih razmerah 4. decembra začeli letošnjo smučarsko sezono, je dodal.

Kakšnih drugih novosti na smučarskih progah in žičnicah pa po Uršičevih besedah letos ne bo.

Smučišče je potrebno posodobitve
Bovški Alpski turistični center (ATC) Kanin je letos poleti doživel nekaj organizacijskih sprememb – iz enotne družbe so ga razdelili na dve hčerinski družbi, in sicer ATC Upravljanje in ATC Turizem. S teh so ločili žičnice in smučišča od tržnega dela poslovanja. Direktor družbe ATC Upravljanje je Uršič, direktor družbe ATC Turizem pa Robert Krkoč, ki je postal tudi prokurist matične družbe.

Med pomembnejšimi nalogami vodstva bo v prihodnje predvsem dokapitalizacija družbe, saj je smučišče že dolgo potrebno temeljite posodobitve. Bovške načrte o dokapitalizaciji smučišča so z zadovoljstvom sprejeli tudi v Promoturju, ki upravlja italijansko stran kaninskega smučišča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.