Slovenija
23 ogledov

Na Kaninu bi lahko že aprila začeli brneti stroji

Kanin, smučišče, gondola Saša Despot
Heta Asset Resolution, naslednica Hypo leasinga, bo njen del lastništva krožnokabinske žičnice in restavracijo na Kaninu brezplačno prenesla na bovško občino. V zameno za brezplačen prenos v Heti želijo, da jim občina povrne stroške stečaja in vzdrževanja v dveh letih.

Gradbena dela bi se lahko začela že v začetku aprila, koliko bo morala občina vložiti v popravilo žičniških naprav, pa Bovčani še preračunavajo. Svetniki občine Bovec, so na sinočnji seji namreč sprejeli ponudbo družbe Heta. A načrt morata sprejeti tudi drugi ločitveni upniki – novogoriški HIT naj bi se s predlagano rešitvijo za Kanin strinjal.

Iz Bovca sporočajo, da se je povečalo tudi zanimanje za tamkajšnje hotele, ki propadajo že nekaj let. "Pogoj je, kaj se bo zgodilo na hribu," pravi bovški župan Valter Mlekuž. 

Smučišče zaprto že dve leti

Pred dvema letoma sta na tla padli dve kabini žičnice, ki sta bili na srečo prazni. Kaj je bil razlog za nesrečni dogodek pristojne službe niso ugotovile.

Takratno vodstvo ATC Kanin je poudarjalo, da je za nesrečo kriv veter, a so vremenoslovci povedali, da močnega vetra v času nesreče sploh ni bilo. Kljub govoricam, da žičnica ni zatajila prvič, preiskovalci nesreče sumov kaznivega dejanja niso odkrili.

Komentarjev 1
  • KOJAK 10:17 27.februar 2015.

    Odlično spet bodo Bovčani upravljali s Kaninom tako kot do stečaja... A se lahko to proda prosim nekomu ki zna upravljat smučišče?