Slovenija
25 ogledov

Na Karavankah kolona dolga devet kilometrov

(Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Napovedi, da bo ta konec tedna eden prometno najbolj obremenjenih v vsem letu, so se uresničile.

Prometno-informacijski center priporoča obvoz po regionalni cesti Unec-Brezovica. Tudi na primorski hitri cesti proti Izoli je več kilometrska kolona vozil, občasno zapirajo predor Dekani. Na mejnih prehodih Starod in Dragonja je pri izstopu iz države treba čakati tri ure.

Dolge čakalne dobe so tudi na drugih prehodih s Hrvaško. Na prehodu Sečovlje je pri izstopu treba čakati eno uro, na prehodu Gruškovje do ene ure, na prehodih Sočerga in Jelšane pa se voznikom obeta pol ure čakanja. Pri vstopu v Slovenijo je na prehodih Jelšane in Gruškovje treba čakati do ene ure, na prehodih Dragonja in Sečovlje je enourna čakalna doba.
 

Za pot proti Puli na Prometno-informacijskem centru za državne ceste priporočajo mejna prehoda Sočerga in Podgorje. O zastojih poročajo tudi na Hrvaške.

Kilometrske kolone tudi na Karavankah

Pred predorom Karavanke je na avstrijski strani proti Sloveniji nastala petkilometrska kolona, na slovenski strani proti Avstriji pa je kolona dolga devet kilometre. Voznikom, ki so namenjeni proti Kranjski Gori, priporočajo izvoz Lipce.

O daljših zastojih poročajo tudi s cest Kozina-Podgrad-mejni prehod Starod in Koper-Šmarje-mejni prehod Dragonja. Gost promet z zastoji pa je na primorski avtocesti med priključkom Unec in cestno postajo Log proti Ljubljani ter na cestah Podlehnik-mejni prehod Gruškovje in Ilirska Bistrica-mejni prehod Jelšane.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.