Slovenija
53 ogledov

Na Kobli ne bodo smučali

Peter Žnidar Renata Reneja Škrjanc
Gorenjski žičničarji. Januarja nadoknadili slab decembrski obisk.

Gorenjska. “Smo in nismo zadovoljni,” je o letošnjem obisku povedal Luka Vrančič, vodja marketinga pri RTC Krvavec. “Smučarji nimajo občutka prave zime,” je pojasnil. Mešane občutke o dosedanji sezoni delijo tudi 
preostali gorenjski žičničarji.

“Decembrski obisk je bil 20 odstotkov slabši od lanskega, a smo razliko že januarja nadoknadili,” je dejal Vrančič. Zaveda se, da so pritegnili marsikaterega obiskovalca manjših smučišč, ki zaradi pomanjkanja naravnega snega ne obratujejo, so pa narasli stroški zasneževanja, opozarja.

Kmalu nov direktor

“Z obiskom smo kar zadovoljni. Mislim, da je zaradi lepega vremena boljši kot lani,” pa je dejala Katarina Cvetek, vršilka dolžnosti direktorice RTC Vogel. Te funkcije sicer ne bo več opravljala dolgo, saj je izbira novega direktorja v končni fazi. Prijavljenih je bilo 18 kandidatov, nje pa ni med njimi.

Pomagajo novosti

Z dosedanjo sezono so zadovoljni tudi na Starem vrhu. Čeprav so začeli tik pred božičem, je obisk boljši kot lani, ocenjuje direktor Pavle Logar. “Pripomogle so tudi novosti, kot je snežni park,” je dejal.

December slab

Bolj zadržani so v Kranjski Gori. “Vprašanje, kako finančno uspešna bo sezona,” je dejala Klavdija Gomboc, vodja marketinga in prodaje. December je bil slab, januar zaradi hrvaških in srbskih počitnic nekoliko boljši. Vse skupaj smo to zimo dobili sedem centimetrov naravnega snega, je spomnila.

Dokončna odpoved

Kobla letos naprav sploh ne bo pognala. “Nimamo sredstev, da bi lahko pripravili smučišče,” je pojasnil direktor Peter Žnidar. Povsem obupal ni; z upniki išče dolgoročno rešitev, 
zagotavlja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.