Slovenija
9 ogledov

Na kolo v spomin na Jureta

(Foto: arhiv Zurnal24.si) Žurnal24 main
Lucija. V soboto bo kolesarjenje v spomin na Jureta Robiča. Organizatorji: "To ni javna prireditev, je spontano druženje kolesarjev, ki se bomo podali na kolo v spomin na kolesarja in prijatelja."

Ob 11.15 bodo zbrani začeli kolesarjenje v spomin na vrhunskega športnika Jureta Robiča, ki je tragično preminil 24. septembra. "Na zbirnem mestu bomo postavili mizo s sliko Jureta, knjigo spodbud za malega Nala in škatlo za zbiranje prispevkov za družino. S seboj prinesite oziroma oblecite vse, na čemer je slika ali ime Jure Robič," sporočajo organizatorji iz športnega, kulturnega, izobraževalnega društva Jaz sem najboljši.
    
Poudarjajo še: "To ni javna prireditev, je spontano druženje kolesarjev, ki se bomo podali na kolo v spomin na kolesarja in prijatelja Jureta Robiča. Pozor! Ker je druženje v čast športni legendi, bi bilo zelo neokusno, da ga kdo izrabi v politične namene."

Predprijave najdete na www.skid.si, prijave pa bodo potekale med 10. in 11. uro pred Zdravstvenim domom Lucija. Odpravite se lahko na proge treh dolžin: 10-kilometrska bo potekala po progi, kjer so leta 2007 kolesarili z Juretom pred odhodom na RAAM (Lucija–Piran–Lucija); 20–25 kilometrov dolga proga bo potekala na isti relaciji kot prva ter naprej do Sečovelj; na tretji pa boste prekolesarili od 40 do 50 kilometrov. Dolžine bodo še dodatno uskladili glede na vreme, število udeležencev in pripravljenost.


V soboto tudi osma Baklada
Iz Izole se bomo po bivši progi ozkotirne železnice odpravili v Portorož. Šli bomo skozi dva predora, čez strunjansko dolino. Zaključek bo na 'Fonja placu' v središču Portoroža,” pravi Mojmir Kovač iz društva Jaz sem najboljši o poteku osme Baklade 2010, ki bo to soboto. Zbirno mesto bo parkirišče ob krožišču v Jagodju ob 19.59, prijavnina znaša pet evrov, v ceno sta vključena bakla in presenečenje ob koncu pohoda.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.