Slovenija
81 ogledov

Na kondomu sled vseh treh

Žurnal24 main
Na umetnem penisu oziroma kondomu, ki so ga našli v bližini trupla Saše Baričeviča, je bila DNK vseh treh bulmastifov.

Tako je potrdila predstojnica Nacionalnega veterinarskega inštituta Jelka Zabavnik Piano. Za kakšne sledi oziroma celice gre, ne odgovarja. Pravi le, da so pasje sledi našli. Kako bi lahko na te predmete sledi prišle, strokovnjakinja odgovarja, da ne vedo in tega tudi ne ugotavljajo. Morda bi lahko bila slina, morda so psi hodili po predmetu, pravi. Pojasnjuje, da so oni dobili le izolirani DNK v epruveti, ugotoviti pa so morali, ali je DNK pasja ali gre za kaj drugega.

Na vprašanje, ali bi se dalo ugotoviti, kakšne so te sledi, odgovarja, da iz epruvete z raztopljeno DNK ne morejo ugotoviti, za kakšne celice gre, saj imajo vse celice v organizmu enako DNK.

Kje so bili odgovori prej?
Zakaj je zadeva komaj zdaj prišla v javnost, je predstojnica NVI odgovorila, da je postopek takrat potekal na tožilstvu, ki je tudi vodilo celotno zadevo. Njim so naročili preiskavo, rezultate preiskave je NVI 1. marca posredoval policiji, Zabavnik Pianova pa sklepa, da jih je policija poslala še tožilstvu.

Poudarila je, da je takrat veljal dogovor, da dokler postopek poteka, se o teh zadevah ne govori. Je pa Zabavnik Pianova izrazila prepričanje, da je o teh izsledkih policija že poročala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.