Slovenija
21 ogledov

Na Kosovu Slovencu raketa v glavo

vojska Saša Despot
Na Kosovu ranjen slovenski vojak. V glavo mu je priletela dimna raketa.

Kot je za zurnal24.si povedal predstavnik Slovenske vojske Simon Korez, se je nesreča zgodila v petek dopoldan med rednim usposabljanjem slovenskega kontingenta, ki deluje znotraj operacije Kfor na Kosovu.

Vojaki so izvajali vajo simulacije usposabljana nadzora množic v primeru nemirov. Pri tem sta sodelovali dve skupini vojakov, čeprav Korez ni mogel potrditi, kdo je bil poleg Slovencev prisoten.

Med usposabljanjem pa je enemu od slovenskih vojakov v glavo priletela dimna raketa in ga poškodovala. Korez zatrjuje, da ne gre za kritične rane in da je vojak pri zavesti, vseeno pa se je slovensko medicinsko osebje odločilo, da ga iz bolnišnice v Prizrenu, kamor je bil sprva pripeljan, prepelje v nadaljno zdravstveno oskrbo v Slovenijo v ljubljanski UKC. Tako ponj odletelo vladno letalo falcon in ga že pripeljalo v Slovenijo. 

Kdo je izstrelil raketo, lokalna policija še preiskuje.

Komentarjev 3
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 16:16 22.november 2014.

    nadzor množic? a naj ne bi bla to domena policije?? mal nevarno je če ima to domeno vojska....poleg tega pa..kdo je krivec? nekdo je mogu zafrknt..naj en medij izbrska kdo je kriv..kdo je sprožu to dimno raketo da je priletela vanj?

  • miro 00:09 22.november 2014.

    čimprejše okrevane mu želim

  • kapibara 19:58 21.november 2014.

    Ma ne mi rečt... kupujemo abnormalno drag avijon za Drnovška,z azlogom-MOGOČE poškodbe pri usposablanju voakov, kar pa verjamem, da je bila samo nesreča..upam, da je s fantom vse v NAJ v +