Slovenija
7 ogledov

Na Kredarici 17 cm snega

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Vse do srede bomo lahko uživali v sončnem vremenu, pravi jure Cedilnik z Arso. Od srede naprej bo vreme imelo svoje muhe. Temperature se bodo gibale od 20 do 25 stopinj.

 "Do srede nas čaka sončno vreme. Vsak dan bo postopno topleje. V sredo se lahko že pojavijo krajevne plohe in nevihte. Malenkost se bo ohladilo,"  je za zurnal24.si povedal Jure Cedilnik, dežurni meteorolog z Agencije Republike Slovenije za okolje(ARSO).

Temperature bodo iz dneva v dan višje. "Jutri bodo okrog 25 stopinj, v torek okoli 27 stopinj. V sredo se bo sicer malce ohladilo, a kljub temu se bodo temperature še vedno gibale  okrog 23 stopinj," pravi Cedilnik.

V drugi polovici spremenljivo vreme
Spremenljivo vreme nas bo od srede naprej spremljalo vse do konca prihodnjega tedna, tudi za vikend. "Temperature se bodo ves čas gibale med 20 in 25 stopinj. V torek lahko ponekod zapiha tudi jugozahodni veter, v nadaljevanju tedna tudi šibka burja ali severovzhodnik, ki ne bo ravno močan."

Novega snega v gorah se v prihodnjem tednu ni pričakovati. "Na Kredarici je ob ohladitvi zapadlo 17 cm snega. Zaradi visokih temperatur nad 2500m, kjer je trenutno 6 stopinj, ga bo verjetno zelo hitro pobralo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.