Slovenija
22 ogledov

Na Krvavcu bodo zagnali naprave

Smučišče Krvavec bo zaradi strele zaprto do 5. decembra. Žurnal24 main
Smučarska sezona se začenja. Danes na Krvavcu, konec tedna mogoče tudi na Kaninu, Kopah, Arehu, v Ribnici na Pohorju in na vrhu Mariborskega Pohorja.

Danes se bo na Krvavcu začela smučarska sezona. Kljub pomanjkanju naravnega snega so uspeli za smučarje pripraviti progi 1 in 6, ki sta vezani na štirisedežnico Tiha dolina.

Sneg si glede na vremensko napoved obetajo tudi na Kaninu, ki je najvišje ležeče slovensko smučišče. Če bo vremenska napoved veljala, bodo naprave lahko zagnali že v nedeljo. Za smučanje na Kaninu mora zapasti najmanj 70 centimetrov snega. Premalo snega je tudi na Voglu, bo pa v soboto začela obratovati nihalka.

Na nižjih smučiščih smuke še ne bo

Naprav ta konec tedna še ne bodo zagnali na Rogli, Pohorju, v Kranjski gori in na Voglu. Bodo pa, če bo mogoče, pognali naprave na Kopah, Arehu, v Ribnici na Pohorju in na vrhu Mariborskega Pohorja, je STA dejal direktor GTC Kope in Pohorske vzpenjače Srečko Jesenšek.

Novost enotne vozovnice

Med pomembne letošnje skupne novosti slovenskih smučišč spada enotna smučarska vozovnica, s katero je možno smučati skoraj na vseh smučiščih. Ta trenutek k projektu zaradi različnih razlogov še nista pristopili smučišči na Voglu in Kaninu.

Če boste uživali v smuki, nam lahko prek spodnjega obrazca pošljete svoje fotografije.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.