Slovenija
28 ogledov

Na Krvavec po nasvet, kako smučati

Krvavec. (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Z dogodkom Le varna smuka je užitek! bodo smučarji dobili opozorilo ter nasvet, kako se obnašati na smučišču in kakšna oprema je priporočljiva.

Kot smo že poročali v preteklih dneh, je vstop v novo leto zaznamovala nova nesreča na smučišču Stari vrh. Smučar se ni držal označenih prog in to plačal z življenjem. Nadzorniki na smučiščih se zavedajo, da je smučanje izven označenih prog užitek mnogih smučarjev. To bo še posebej prišlo do izraza zdaj, ko smo dobili novo (obilno) pošiljko snega.

Da bi opozorili na nevarnosti in na dolžnost smučarjev, da se držijo pravil obnašanja na smučiščih Mednarodne smučarske zveze FIS, ministrstvi za notranje zadeve in za pravosodje v sodelovanju s Smučarsko zvezo Slovenije (SZS) pripravljajo dogodek Le varna smuka je užitek! Dogodek je bil sprva napovedan za soboto, vendar je zaradi vremenskih razmer prestavljen.

Namen dogodka je predstaviti mednarodna vedenjska pravila, pravila obnašanja na smučiščih, naloge smučarskih šol, upravljavca in poligon varne smuke. Dogodka se bosta udeležila tudi notranja ministrica Katarina Kresal in pravosodni minister Aleš Zalar.

Predstavniki SZS bodo opozorili predvsem na pomembnost ustrezne smučarske opreme, primerno – obzirno vedenje na smučišču in pravilno ravnanje v primeru nesreče. Smučarjem bodo na voljo tudi učitelji smučanja in demonstratorji ZUTS - SZS, ki bodo prikazali tudi razlike v tehnikah smučanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.