Slovenija
12 ogledov

Na led mogoče le z denarjem

Javna skrivnost je bila, da so na račun kranjske kvote drsali tudi prebivalci so Žurnal24 main
Kranj. Rekreativno drsanje na Zlatem polju v soboto ne bo več brezplačno.

Za rekreativno drsanje v ledeni dvorani na Zlatem polju naj bi od sobote veljala vstopnina. To sta napovedala Gorazd Drinovec in Mitja Kern iz hokejskega kluba Triglav. Uvedba z odhajajočo občinsko oblastjo ni bila usklajena.

Za večjo varnost
“Lani je bilo na ledu občutno preveč drsalcev, zato smo se odločili, da bomo število letos omejevali na največ 150 in tako na ledu zagotovili večjo varnost,” je uvedbo vstopnic upravičeval Kern. V lanski sezoni je na ledeni ploskvi naštel tudi do 300 drsalcev. “Ob taki množici večino časa zgolj paziš, da koga ne podreš,” je kranjsko mestno upravo na njenem spletnem portalu KrPovej lani opozarjal tudi eden izmed obiskovalcev. Predloge o uvedbi vstopnine je mestna uprava vseeno zavračala.

Med počitnicami
Brezplačno. Povsem ukinjeno brezplačno drsanje ne bo. Predvideno je še med novoletnimi in februarskimi počitnicami od 10. do 12. ure.

Ure so zakupljene
Podžupan v odhajanju Igor Velov je tudi zdaj do uvedbe vstopnine zadržan. “Občina je v dvorani zakupila določeno število ur, zato bi moralo biti rekreativno drsanje brezplačno. Za varnost se lahko poskrbi tudi drugače,” je dejal. Bodočega župana Mohorja Bogataja nam za stališče ni uspelo priklicati.

Občinska kvota polna
Gorazdu Drinovcu se tudi po tej plati uvedba vstopnine ne zdi sporna. “Kvota ur, ki jih je najela občina, je do marca izpolnjena,” je povedal, sicer pa spomnil, da tudi na bazenu kljub vložku občine velja vstopnina za rekreativno plavanje, verjetno pa še kje. “Rekreacija nikjer ni brezplačna,” je sklenil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.