Slovenija
38 ogledov

Na lestvici najbogatejših Slovencev novinci

Mirko Tuš je v dolgove zabredel z vlaganjem v telefonijo. (Foto: Aleš Beno) Žurnal24 main
Na letošnji lestvici najbogatejših Slovencev se obetajo spremembe. Mirko Tuš naj bi zapustil prestol. Na lestvici nekaj novincev.

Včeraj smo pisali, da je na Forbsovi lestvici 400 najbogatejših Američanov prišlo do nekaterih sprememb. Spremembe v vrstnem redu se obetajo tudi na slovenski lestvici najbogatejših, pišejo Finance.

Medtem ko se premoženje ameriških bogatašev v povprečju povečuje, v Sloveniji še vedno pada. Kljub temu obstajajo izjeme, ki izkoriščajo krizo in se vzpenjajo na lestvici najbogatejših Slovencev revije Manager.

Točen vrstni red najbogatejših Slovencev bo objavljen v reviji Manager 2. novembra. Prag lestvice v Sloveniji za vstop med najbogatejše bo po prvih ocenah tako kot lani okoli 11 milijonov evrov, za primerjavo, v ZDA je ta prag veliko višji, kar 767 milijonov evrov.

Nekaj novincev

Na lestvici naj bi se pojavilo kar nekaj novincev. Med njimi naj bi bil tudi nekdo, ki ustvarja v tujini. Uvrstil pa naj bi se celo med prvo peterico, napovedujejo v reviji Manager.

Na vrhu ne bo Tuša?

Spremembe pa ne bodo le pod vrhom, pač pa tudi na njem. Lahko se namreč zgodi, da bomo dobili novega najbogatejšega Slovenca. Mirko Tuš, ki je lani veljal za najbogatejšega Slovenca, naj bi se zaradi zadolženosti poslovil od laskavega naslova, še pišejo Finance.

Nekaj lanskih bogatašev bo iz lestvice izginilo. "Nekaterih, ki so bili še lani zelo visoko, pa letos na lestvici ne bo več," že ve urednica revije Manager Bojana Humar.

Komentarjev 2
  • dino.sepe 19:49 23.september 2011.

    Že samo ime osebe ki je delala na lestvici pove vse. Bojana Humar je pa res zelo verodostojna in zaupanja vredna oseba. Tile podatki so zavajajoči in ne dajajo realnega stanja. Ko se pogleda na tole lestvico pa se nikoli ...prikaži več nobeden ne vpraša kaj dobrega so ti ljudje naredili za slovensko gospodarstvo, koliko delovnih mest ponujajo itd. Tako da se mi zdijo takšne objave nepotrebne in ne naredijo jasne slike kaj dejansko se dogaja v Sloveniji.

  • Dixon 10:08 23.september 2011.

    Ja to je zdej tako zelo pomembno ali kaj? Prvič, tisti ki delajo te lestvice točno vemo zakaj jih delajo, podatke ki jih uporabljajo so po moji oceni neverodostojni in ti ljudje ki so kao na lestvicah se samo smejijo, ...prikaži več ker to so navadne farse. To kdo je prvi in kdo ne je najmanj pomebno, pomembno je to kaj je dobrega naredil za gospodarstvo, za državo. In recimo tudi če Tuš ne bo več prvi, to ni važno, ker vemo koliko ljudi zaposluje in kako drži naše gospodarstvo v Sloveniji pokonci. Te številke so samo lajanje v prazno!