Slovenija
3212 ogledov

Nekdanji Janšev minister na listi NSi?

Žiga Turk Saša Despot
Minister v dveh vladah Janeza Janše se je politično zbližal z NSi.

"Na listi ostajata dve prosti mesti, imena bomo razkrili v roku enega meseca, želimo pa, da mesti zasedeta znasi osebi iz civilne sfere," na vprašanje, ali bo na njihovi listi za evropske volitve kandidiral tudi nekdanji minister v dveh vladah Janeza Janše Žiga Turk. 

Tanja Fajon Evropske volitve Slovenija Projekcija: Padec NSi, skok SD

Turk informacije ni potrdil niti zanikal, neuradno pa naj bi bili v stranki že dogovorjeni.
Turk je bil minister že v prvi Janševi vladi. Kot minister brez resorja je bil odgovoren za usklajevanje in spremljanje izvajanja strategije razvoja Slovenije ter gospodarskih in socialnih reform.  Na državnozborskih volitvah leta 2011 je kandidiral na listi SDS in med 2011 in 2013 vodil ministrstvo za znanost, izobraževanje, kulturo in šport.

Turk je pred leti izstopil iz vodstva SDS, ne pa tudi iz stranke. V zadnjih letih se je politično zbližal z NSi.

NSi, ki se kot vse kaže ne bo odločila za skupno listo s SLS, je kot prva razkrila večino imen na svoji listi. Poleg sedanjega poslanca Lojzeta Peterleta in nekdanje predsednice stranke Ljudmile Novak  bodo na listi še poslanca Iva Dimic in Jožef Horvat ter Mojca Erjavec in Katja Berk Bevc.

Koga bodo postavili na vrh liste še ni znano, za to emsto se potegujeta Lojze Peterle in Ljudmila Novak, kot tretji, predvsem, če se Novakova in peterle ne bosta uspela dogovorti pa se omenja Jožef Horvat. 

Koalicija Povezovanja Slovenija Evropske volitve: Bodo povezave na desni in na levi sredini uspele?
 
Komentarjev 8
  • slovenski97 08:19 24.januar 2019.

    Dobro sodelovanje na desnici se nadaljuje. SLS in NSi sta se zadovoljili z odpadniki SDS. Prva s Čušem, druga pa s Turkom.

  • tralala 16:53 23.januar 2019.

    je vseeno, kje je....enkrat janšist, vedno janšist. Malo jih spregleda.

  • Tupamaros 15:22 23.januar 2019.

    Kruhoborec. Pa to.