Slovenija
16658 ogledov

Na ljubljanski osnovni šoli se je na otroke vdrl strop

Osnovna šola
Včeraj so ob starem delu rušili betonske stopnice, danes se je na otroke vdrl strop.

V eni od učilnic na Osnovni šoli Miška Kranjca se je danes vdrl strop, na učenke in učence pa je padlo kar nekaj ometa, je ravnatelj sporočil staršem in dodal, da naj hujših poškodb ne bi bilo, so pa seveda poklicali reševalce in obvestili vse druge pristojne institucije. 

"Danes okoli 12. ure smo bili obveščeni o dogodku na eni izmed vzgojno izobraževalnih ustanov na območju Ljubljane, v katerem je bilo po prvih podatkih lažje poškodovanih pet otrok. Po do sedaj zbranih podatkih je v enem izmed prostorov iz stropa odpadel del ometa in poškodoval otroke, ki so se nahajali v prostoru. Policisti zbirajo obvestila o vseh okoliščinah dogodka. Obveščen je bil tudi pristojni gradbeni inšpektorat. O vseh ugotovitvah bo  obveščeno pristojno državno tožilstvo," so nam odgovorili na ljubljanski policijski upravi. 

Ravnatelj nam je na prošnjo za dodatna pojasnila odgovoril, da bo Mestna občina Ljubljana o dogodku poslala pisno izjavo.

V sporočilu, ki ga je poslal staršem, je navedel, da se je strop udrl v matični učilnici 8. a razreda. Nesreča je zelo verjetno posledica rušenja stopnic ob starem delu šole, ki je potekalo včeraj.

Stari del so po dogodku izpraznili, podaljšano bivanje se je nadaljevalo v novem delu šole. Izvajalci del bodo sanirali strop v učilnici in pregledali celotno stavbo, zelo verjetno bo pouk v ponedeljek normalno potekal, je ravnatelj v obvestilu napisal staršem.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 16:14 08.april 2022.

    Vdrl se je strop? Vdrejo se tla , vdre se pod, strop pa kvečjemu odpade. Jej jej kaj se dela iz slovenskega jezika.

  • ec568744f0d537874fe9d825c81b6f688d633008 15:43 08.april 2022.

    Na vladi si pa bazene poslanci gradijo,a ste že pozabili ljudje ,kam me šel denar ,nam pa bombonček in bi morali kar vriskat od veselja .Vse je še kar je Titova Jugoslavija zgradila in še dandanes samo lupijo proračun,na volitve ...prikaži veče vsi in da padejo ti stari prdci,ki brez slabe vesti že kradejo,jim je že rutina postala

  • MK 15:26 08.april 2022.

    http://www.monarh.si/kavticnik.htm