Slovenija
20 ogledov

Na ljubljanskih ulicah do 10 ton smeti

Smeti v Ljubljani Žurnal24 main
Uslužbenci ljubljanske snage so morali po koncu silvestrovanja z ljubljanskih ulic odnesti med sedem do deset ton odpadkov, ki jih za seboj pustijo obiskovalci.

Medtem ko se po ognjemetu obiskovalci silvestrskih prireditev na prostem odpravijo v gostinske lokale ali domov, kjer nadaljujejo s praznovanjem novega leta,  na delo pridejo uslužbenci ljubljanske Snage.

Slednje čaka kar velika naloga, saj je treba iz zelenic ter ulic odnesti različne smeti - od papirjev, do plastičnih lončkov in steklenic vina ali šampanjca. Izprazniti pa je treba tudi prenapolnjene zabojnike z odpadki. Z delom so začneli okoli tretje ure zjutraj, ko se prireditveni prostori tudi izpraznejo, so za zurnal24.si povedali v Snagi.

Na ulice se je tako odpravilo 15 delavcev, ki so morali pometati ročno in strojno. Pri slednjem so tako uporabili štiri pometalne stroje in tri tovorna vozila. Samo čiščenje je trajalo do 11. ure dopoldne. Skupaj so tako pobrali in odnesli od sedem do deset ton odpadkov oziroma med 70 in 100 kubičnih metrov odpadkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.