Slovenija
11 ogledov

Na Logu bomo čakali manj

Pred cestninsko postajo Log na Brezovici je včeraj prihajalo do daljših zastojev Žurnal24 main
Kljub uvedbi vinjet na cestninski postaji Log pri Ljubljani pričakujejo zastoje, čeprav naj bi bili manjši kot prejšnji teden, saj pripravljajo določene ukrepe.
 

Prometna konica

Največji promet je pričakovati v soboto zjutraj in dopoldne.

Kljub uvedbi vinjet za osebna vozila so bili na nekaterih cestninskih postajah prejšnji konec tedna prometni zastoji. "Po izkušnjah sodeč bi lahko tudi ta konec tedna na cestninski postaji Log prišlo do zastojev, čeprav pričakujemo, da bodo manjši," so nam povedali na prometno-informacijskem centru. "Preostale cestninske postaje so s prometom manj obremenjene, zato tam zastojev ni pričakovati," so pojasnili in povedali, da je prejšnji teden do zastojev na Logu prišlo že pred nadzorom prometa, razlog za to pa naj bi bil velik dotok prometa, tudi zaradi odprtja predora Šentvid, in omejitev hitrosti. Podobno bo predvidoma tudi konec tedna, zelo verjetno pa je, da bo Dars do takrat že sprejel določene ukrepe pri razvrščanju vozil ali povečal število stez, kar bi zastoje lahko zmanjšalo.

Meja z Avstrijo
Povečan promet je pričakovati tudi ob vstopu v državo, saj bodo mnogi turisti vinjete kupovali šele na meji. Domačinom na prometno-informacijskem centru priporočajo, naj uporabljajo manjše mejne prehode, recimo stari prehod na Šentilju, četudi je mogoče, da bo promet tudi tam večji kot običajno, saj turisti sprašujejo, kje prečkati mejo brez vinjet. Zaradi del bo predvidoma oviran promet na regionalni cesti Šentilj–Pesnica, zato voznikom z vinjeto priporočajo vključitev na avtocesto.

 

Prometne informacije

Za aktualne prometne informacije pokličite tel. št. 1970!

Pokličite za aktualne informacije
Tradicionalno najbolj obremenjeni mejni prehodi s Hrvaško so Dragonja, Sečovlje, Sočerga in Starod. V zadnjih letih so voznikom priporočali uporabo mejnega prehoda Jelšane, vendar se je tudi tam letos zgodilo, da je voznike pričakala kolona vozil. Na prometno-informacijskem centru zato voznikom svetujejo, naj pred odhodom na pot ali med potjo pokličejo njihovo dežurno telefonsko številko, kjer bodo dobili najbolj sveže podatke o morebitnih zastojih. Voznikom, namenjenim na Reko, priporočajo, da uporabijo tudi manjši mejni prehod Kočevje–Petrina.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.