Slovenija
19 ogledov

Na mariborski razprodaji

Mariborske stolpnice Nino Verdnik
Dražbe. Stečajniki razpisujejo dražbe premoženja MTB in Konstruktorja.

Na dražbe nepremičnin pride veliko mešetarjev, ki bi poceni kupili nepremičnine in jih pozneje za višjo ceno prodali naprej,” je za Žurnal24 pojasnila Milena Sisinger, stečajna upraviteljica podjetja MTB.

Poceni kupili, drago prodali

To podjetje, ki je na svojem pogorišču pustilo kar nekaj praznih stanovanj, garaž ter nepremičnine po Mariboru in okolici, stečajno maso v teh mesecih polni z njihovo prodajo. Čeprav je stanovanja na dražbah mogoče kupiti za nižjo ceno, kot so se prodajala pred propadom podjetja, pa cene vseeno ne padejo močno pod tržno. “Ker so na vseh nepremičninah banke upnice, ki bodo dobile kupnino, se morajo strinjati s ceno. Zato so banke tiste, ki cene regulirajo,” je dodala Sisingerjeva.

Neuradno pa smo izvedeli, da naj bi kar nekaj podjetnih posameznikov ponujalo paketni nakup nepremičnin MTB močno pod ceno, pozneje pa naj bi jih posamezno prodajali za vsaj 20 odstotkov več.

Tudi stolpnice naprodaj

Konec meseca, natančneje 30. maja, pa se obeta še ena velika dražba nepremičnine propadlega gradbinca Konstruktorja. Silvo Zorec, stečajni upravitelj Konstruktor Investa, daje prvič v prodajo stanovanja v obeh stolpnicah in celotno nedokončano stolnico številka tri na območju nekdanjega Talisa. Odločil se je za paketno prodajo, saj naj bi bilo za tak način nakupa veliko zanimanja. Cene so deset odstotkov nižje od tržne vrednosti, za celotno nedokončano stolpnico pa želi iztržiti 3,3 milijona evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.