Slovenija
39 ogledov

Na Markovcu prizori iz Neaplja

Dom Koper, upravljalec blokov na krožni cesti, pravi, da glede garaže ne lastnik Žurnal24 main
Garažna hiša na Markovcu v Kopru je zanemarjena do skrajnosti, na drugi strani pa v okolici vlada pomanjkanje parkirišč.
"Pomembna rešitev bo sprememba prometnega režima na Cesti na Markovec. Ta bo postala v enem delu enosmerna; na občini že pripravljajo strokovno podlago. S strokovnjakom bomo pregledali tudi, ali se da med bloki še pridobiti kakšno parkirno mesto," napoveduje predsednik Krajevne skupnosti (KS) Za Gradom Zlatko Pucer.

 

30 let

približno šteje garažna hiša ob krožni cesti, v kateri je prebivalce strah parkirati.

Tudi na Markovcu je stiska s parkirišči vse hujša. Parkirišča ob blokih že dolgo ne zadoščajo potrebam, saj so bila urejena v časih, ko je statistično prišla na eno družino le polovica avtomobila. Avtomobili so bili zato parkirani tudi na pločnikih, a so jih od tam pregnali s količki.

"V temi, ko zapuščam parkirani avtomobil, molim, da se mi ne bi kaj zgodilo." © Barbara Milavec

 
Igle in smeti, luči pa nobene
Ob kroničnem pomanjkanju parkirnih mest pa po drugi strani propadajo obstoječe garažne hiše. Ena od takih je pod Mercatorjevim centrom. "Dobesedno strah nas je parkirati v teh razpadajočih prostorih, na Markovcu imamo Neapelj," opozarja bralka. Predsednik KS Patrik Peroša, kamor spada sramotni objekt, o predlogih za rešitev ne pove nič konkretnega.

Slobodan Popovič, predsednik KS Olmo, pa napoveduje, da se bodo v kratkem sešli z ajdovskim Primorjem, ki je lastnik garažne hiše v Prisojah, in poskušali doreči vse pravne zadeve glede prenosa lastništva na Koper. "Resnično upam, da bomo lahko zelo kmalu rešili problem, ker si prebivalci Prisoj zaslužijo varno in urejeno garažo," pravi županov stric.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.