Slovenija
5707 ogledov

Na mejah je potrebno čakati tudi več ur

mejni prehod kontrola policija Obrežje PMP Obrežje
Gneča na mejnih prehodih se počasi zmanjšuje, a kolone so še vedno dolge.

Gneča na mejnih prehodih se počasi zmanjšuje. Čakalna doba ostaja na prehodih Sečovlje, Dragonja, Sočerga, Podgorje, Jelšane, Dobovec in Gruškovje, pri čemer je najdaljša na Dragonji. Zastoj na avstrijski strani pred predorom Karavanke, ki je zaradi nadzora prometa čez dan dosegel celo 25 kilometrov, je zdaj dolg le še šest kilometrov.

Pred predorom Karavanke je zastoj nastal tudi na slovenski strani na gorenjski avtocesti, dolg je dva kilometra. Proti Kranjski Gori lahko vozniki uporabijo izvoz Jesenice-vzhod, poroča prometnoinformacijski center

Na avstrijski strani prehoda Šentilj proti Sloveniji je zastoj zdaj dolg okoli dva kilometra. So se pa razmere povsem umirile na drugih gorenjskih mejnih prehodih z Avstrijo. Čez dan so namreč o povečanem prometu poročali tudi z alpskih prehodov Korensko sedlo in Ljubelj, kolona je bila celo pred prehodom Rateče z Italijo pri vstopu v Slovenijo.

Gneča pred predorom Karavanke | Avtor: PIC PIC

Promet je ves dan močno povečan tudi v smeri mejnih prehodov s Hrvaško. Na podravski avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje je trenutno še enokilometrski zastoj. Na prehodu se tako za vstop kot izstop iz države čaka eno do dve uri.

Štirikilometrski zastoj je pred mejnim prehodom Sečovlje, osemkilometrski pred Dragonjo, dvokilometrski pred Dobovcem in kilometrski pred Sočergo. Na prehodu Sečovlje je čakalna doba za vstop na Hrvaško od ene do dve uri, na Dragonji pa kljub daljši koloni okoli dve uri. Toliko je tudi čakalna doba na Dobovcu, v Podgorju pa znaša eno uro. Manj, okoli pol ure, je treba čakati na Jelšanah in Sočergi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.