Slovenija
1568 ogledov

Na meji čakali tudi več kot 3 ure

Meja med Hrvaško in Slovenijo Profimedia
V popoldanskih urah je bilo na mejnih prehodih za vstop v Slovenijo čakati tudi več kot tri ure. V večernih urah se razmere umirjajo.

Na mejnih prehodih s Hrvaško so bile danes daljše čakalne dobe. O daljšem čakanju so poročali z mejnih prehodov Sečovlje, Dragonja, Brezovica pri Gradinu, Sočerga, Jelšane, Metlika, Slovenska vas, Obrežje, Dobovec, Gruškovje, Zgornji Leskovec, Zavrč, Ormož in Petišovci. 

Ob 16.51 so za vstop v Slovenijo najdlje čaklia na mejnem prehodu Gruškovje, in sicer 3 ure in pol. Dve uri je bila čakalna doba na mejnem prehodu Brezovica pri Gradinu. Eno uro in pol so čakali na prehod na Jelšanah, uro in petnajst minut pa ne mejnih prehodih Sečovlje, Ormož in Dragonja. 

Razmere so se do 20.20 nekoliko umirile. Na mejnih prehodih Gruškovje in Zgornji Leskovec je čakalna doba uro in pol, na mejnih prehodih Rogatec, Dobovec, Sočerga, Središče ob Dravi, Sečovlje, Dragonja, Ormož, ObrežjeJelšane in Zavrč pa do eno uro. 

Kolone v smeri Avstrije

Pred predorom Karavanke proti Avstriji je kolona dolga en kilometer. Daljši zastoj je tudi na štajerski avtocesti pred prehodom Šentilj proti Avstriji. Tam je kolona dolga 9 kilometrov, na regionalni cesti pa 1,5 kilometra. 

Gneča in zastoji so tudi na cesti Lucija - Izola ter na posameznih odsekih na primorski avtocesti med Vrhniko in Ljubljano. 

O zastojih poročajo tudi s Hrvaške. Gneča je v smeri proti notranjosti oziroma mejnim prehodom.