Slovenija
23 ogledov

Na mejnih prehodih pričakujte zastoje

Ob redni kontroli so na mejnem prehodu v prtljažniku našli ilegalca. Žurnal24 main
Policisti bodo stavkali, največ težav pa se pričakuje na mejnih prehodih.

Policijski sindikat Slovenije z današnjim dnem zaostruje stavkovne aktivnosti po vsej državi. Zaostrena stavka bo trajala predvidoma do 5. maja, zaradi konca tedna in med tednom  zaradi prvomajskih praznikov pa je pričakovati zastoje in daljše kolone na mejnih prehodih s Hrvaško. V sindikatu si želijo, da drugih zapletov zaradi stavke ne bi bilo.

Možen tudi sporazum

Sindikat, ki sicer stavkovne aktivnosti izvaja od 10. januarja, se poleg skupnih pogajanj vlade in sindikatov javnega sektorja pogaja še ločeno z ministrom za notranje zadeve in javno upravo Gregorjem Virantom. Po četrtkovem sestanku so po besedah predsednika sindikata Radivoja Uroševiča prišli zelo daleč, zato bi v prihodnjih dneh lahko dosegli sporazum.

Državljani brez težav, a kolone na prehodih?

Ob tem sta tako Uroševič kot Virant izrazila željo, da državljani zaradi stavkovnih aktivnosti policistov ne bi imeli težav, a kljub temu je med prazniki pričakovati daljše kolone predvsem na mejnih prehodih s Hrvaško. Po besedah Uroševiča hkrati prihajajo informacije, da bodo kolegi na Hrvaškem prav tako začeli stavko, a meni, da bi to lahko bilo po 1. maju.

Napovedal je tudi, da bodo aktivnosti prilagajali glede na dinamiko in uspešnost pogajanj. Stavkajoče na kakšnem mejnem prehodu pa bo poskušal prepričati, naj ne izvajajo stavke tako intenzivno, da ne bi večjem številu prebivalstva postalo nezadovoljno.

Za pošteno plačilo tudi zdravniki

Virant se bo sicer danes ločeno sestal še s predstavniki sindikata zdravnikov in zobozdravnikov Fides, ki je v četrtek skupaj s Sindikatom policistov Slovenije sporočil, da zahteva večjo avtonomijo pri pogajanjih, pošteno plačilo za pošteno opravljeno delo in zavedanje, da sta ustrezna zdravstvena in varnostna politika zelo pomembna koncepta posamezne države. V Sindikatu policistov Slovenije so v ponedeljek sklenili, da tudi oni začnejo s pripravami na izvedbo stavke, a več podrobnosti o tem za zdaj še ni znanih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.