Slovenija
996 ogledov

Na mejo pošiljamo večje število policistov

Policija - meja policija.si
Zaradi večjega števila migrantov na balkanski poti je v. d. generalnega direktorja policije Anton Travner odredil izvajanje poostrenega nadzora meje.

Poostreni nadzor bo na naši zunanji meji potekal od torka do petka, v njem pa bo sodelovalo večje število policijskih enot, so sporočili s policije. Na t. i. balkanski poti se namreč po navedbah policije nahaja več deset tisoč migrantov. "Slovenska policija se kot vedno odziva na aktualne varnostne trende in tudi s tem poostrenim nadzorom nezakonitim migrantom kot tudi organizatorjem nedovoljenih migracij sporoča, da se iskanje nezakonitih poti preko Slovenije ne izplača," kot razlog za povečan nadzor navajajo na policiji.

Več o razmerah na meji in poostrenem nadzoru naj bi v torkovi izjavi za javnost v Vrtu pri Dolu pri Kočevju povedal namestnik vršilca dolžnosti generalnega direktorja policije Jože Senica.

Po uradnih podatkih je sicer policija v prvih štirih mesecih letošnjega leta obravnavala 2394 ilegalnih prehodov državne meje, kar je za skoraj četrtino manj kot v enakem obdobju lani. Podatki o nezakonitih prehodih meje za maj pa še niso objavljeni.

Točne podatke za maj bo policije predstavila v torek. Zelo velikega povečanja nezakonitih prehodov meje v maju sicer po njihovih navedbah ni bilo zaznati, bodo pa nadzor poostrili predvsem zato, da se migrantom sporoči, da slovenska meja ni prehodna.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 3
  • Avatar cannaboom
    cannaboom 10:39 02.junij 2020.

    Dejte ze enkrat zapret to mejo z croati!!

  • 31d2cb75bba7a057b2d837348db07ecb8f4a128c 20:40 01.junij 2020.

    boste končno začeli delati nekaj koristnega? se je potem korona komedija res končala?

  • Avatar right
    right 20:08 01.junij 2020.

    ne boste jih prav veliko poslali ker jih nimate. kaj potem? aja... imate levico in ostalo komunjarsko bagro, ki ne mara slovenske vojske, da bio branila mejo. prekleta banda nič vredna