Slovenija
15 ogledov

Na mesečno boste čakali

Gneča pred LPP na Slovenski cesti
1/3
Anže Petkovšek
Pred poslovalnicami LPP-ja je že več dni gneča. Podobno je v Mariboru, medtem ko na Obali daljših vrst ni.

Zaradi povečanega obiska dijakov in študentov, ki želijo pridobiti subvencionirano mesečno vozovnico za mestni potniški promet, je pred poslovalnico Ljubljanskega potniškega prometa (LPP) na Slovenski cesti že več dni gneča. Da bi vsaj nekoliko skrajšali čas čakanja, so pred poslovalnico predstavniki podjetja, ki preverjajo vloge, da bodo te pravilno izpolnjene.

Dodatno prodajno mesto in daljši delovni čas

Delovne ure so v LPP razširili tudi na sobote. Delovne sobote bodo tako 1., 8., in 29. septembra ter 6. oktobra. Takrat bodo delali med 7.00 in 13.00. Prav tako so letos omogočili dodatno prodajno mesto za dijake in študente, ki se nahaja na Tehničnih pregledih LPP vse do 19. oktobra. Dijaki, ki bodo v šolskem letu 2012/13 uporabljali izključno kartico urbana za mestni potniški promet, lahko to uredijo na Tehničnih pregledih LPP, Cesta ljubljanskih brigad 1, in sicer vsak dan od ponedeljka do petka med 6.00 in 20.30 ter ob sobotah od 7.00 do 13.30.

Vse, ki potrebujejo mesečne vozovnice izključno v Ljubljani in že imajo urbano, pa LPP obvešča, da lahko vloge pošljejo po pošti na sedež podjetja LPP in nato po poteku treh delovnih dni urbano potrdijo na kateremkoli urbanomatu ter takoj zatem kupijo vozovnico. Pri vlogah, ki so oddane po pošti, priporočajo tudi, da dijaki in študentje napišejo tudi kontakt, da lahko osebo v primeru nejasnosti pokličejo.

Vozovnice lahko sicer dijaki in študenti urejajo tudi na Avtobusni postaji Ljubljana, ki je odprta vse dni v tednu med 5.00 in 22.00.

V Mariboru dopoldne gneča, na Obali je ni

V podjetju Marprom, ki skrbi za mariborski mestni potniški promet, so pojasnili, da večje število uporabnikov v poslovalnice prihaja v dopoldanskem času, popoldne pa delo poteka tekoče. V glavni poslovalnici na avtobusni postaji v Mariboru imajo na razpolago tri prodajna mesta.

Podobno kot v Ljubljani so vsem uporabnikom vozovnic na voljo pomočniki, ki jim pomagajo pri natančnem izpolnjevanju vlog. Uporabnikom je omogočeno tudi brezplačno kopiranje vlog, ki jih potrebujejo za vse prevoznike. Delovnega časa v Mariboru niso spreminjali, blagajne pa so odprte od ponedeljka do petka med 6.00 in 22.00 ter soboto in nedeljo med 8.00 in 20.00, so sporočili iz Marproma.

Prevoznik Veolia Transport, ki skrbi za mestni potniški promet v Kopru in Piranu, o večjih vrstah za nakup subvencioniranih vozovnih ne poroča. Kot so sporočili, imajo poslovalnici odprti v Kopru in Luciji, v nobeni pa ni prišlo do daljših čakalnih vrst.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.