Slovenija
37 ogledov

Na MNZ plače navzdol

Žurnal24 main
Povprečne plače. Najradodarnejši je Žbogar, najmanj pa Kresalova.
 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Za povečavo kliknite na sliko.

V povprečju so najbolje plačani zaposleni zunanjega ministra Samuela Žbogarja, najslabše pa uslužbenci obrambne ministrice Ljubice Jelušič. To je pokazala primerjava povprečnih mesečnih bruto plač za letošnji februar (zadnji dostopni podatki).

920 evrov manj v povprečju zasluži uslužbenec na obrambnem ministrstvu od tistega na zunanjem.

So se pa povprečne plače v zadnjih dveh letih najbolj znižale na ministrstvu za notranje zadeve (MNZ), ki ga vodi Katarina Kresal, sicer šefica LDS. Kljub plačni reformi, ki je povzročila dvig večine plač (ponekod tudi za 30 odstotkov), so bile na MNZ povprečne mesečne bruto plače februarja za kar 14 odstotkov nižje kot februarja 2008. V policiji (organ v sestavi MNZ) pa se je v istem obdobju povprečna mesečna bruto plača na zaposlenega zvišala za okroglih 200 evrov. Tudi zaposleni pri Alešu Zalarju (prav tako LDS) zdaj v povprečju prejemajo nižje plače kot pred dvema letoma. Mesečni bruto znesek na uslužbenca je v tem obdobju padel za 170 evrov.

Kar 311 evrov bruto več
Pri Žbogarju se je povprečna bruto plača na zaposlenega v dveh letih zvišala za kar 311 evrov, na drugo mesto, takoj za zunanje ministrstvo, pa se po rasti povprečne bruto plače zaposlenih uvršča ministrstvo za javno upravo, ki ga vodi Irma Pavlinič Krebs. Tu se je povprečna mesečna bruto plača v zadnjih dveh letih zvišala za 143 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.