Slovenija
18 ogledov

Na MOM se počutijo izigrane

Milan Mikl pravi, da nobenemu od mest ne zavidajo, se mu pa zdi zanimivo, da so Žurnal24 main
EP. Mestni svet se ne bo odločal o 720 tisočakih kotizacije, saj tu tekem ne bo.

"Nad odločitvijo Košarkarske zveze Slovenije (KZS) smo presenečeni in razočarani," je včeraj dejal Milan Mikl, podžupan Maribora.

Prenova vseeno.
Tabor
. Kljub neuspešnemu kandidiranju za tekme so na MOM prepričani, da bodo do leta 2013 vseeno adaptirali dvorano Tabor. Kje bodo za to dobili denar, na občini še nimajo načrta.

Na Ptuju več sreče
Na Mestni občini Maribor (MOM) so bili namreč prepričani, da jim gostovanja predtekmovanj evropskega prvenstva (EP) v košarki leta 2013 ne uidejo. KZS pa se je v četrtek zvečer odločila drugače. Izbrali so mesta Koper, Ptuj, Novo mesto in Jesenice, ki bodo skupaj z Ljubljano leta 2013 deležne tekem evropskega košarkarskega prvenstva.

Politične mahinacije?
Kot sta včeraj opozorila Mikl in podžupan Tomaž Kancler, se MOM počuti izigrano s strani KZS. "Zagotovili so, da bo odločanje o mestih, kje bodo tekme aprila, zdaj pa so kar naenkrat sklicali izredno sejo, na kateri so se dokončno odločili. Pritožbe pa sploh niso možne. Niso nam niti pojasnili, zakaj nas niso izbrali," je dodal Mikl. "Politične lovke očitno segajo tudi v KZS," pa je bil oster Kancler. Na MOM se namreč sprašujejo, ali je zgolj naključje, da so župani Ptuja, Novega mesta in Jesenic člani strank vladajoče opozicije.

Na KZS pa nam je Matej Avanzo, namestnik generalnega sekretarja, pojasnil, da očitkov glede politične vpletenosti ni vredno komentirati: "To je absurd. Tak odziv MOM smo pričakovali. Delovali smo transparentno, odločili smo se pač za druga mesta. Smo avtonomna institucija in se lahko tako tudi odločimo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.