Slovenija
17 ogledov

Na Nebotičniku konec del

Obnova zgornjih nadstropij Nebotičnika bo stala okoli pet milijonov evrov. (Foto Žurnal24 main
Obnova. Kot zadnjo so na Nebotičniku odprli še restavracijo.

"Vsa dela so končana, zdaj so samo še malenkosti," je o obnovi zgornjih nadstropij Nebotičnika povedal njihov lastnik Anthony Tomažin. Danes bodo kavarno, dnevno-nočni bar, restavracijo in VIP-prostor tudi uradno odprli. Do zdaj so sicer delovali vsi deli z izjemo restavracije, kjer so imeli nekaj tehničnih težav. "Preizkusiti smo morali vse naprave, da se je videlo, ali je kaj za popraviti. Zato sem zadrževal odprtje," je dejal. V restavraciji bodo po njegovih besedah goste sprejemali postopoma, in sicer s predhodno
rezervacijo.

Stroški okoli pet milijonov
Skupni stroški nakupa in obnove se bodo po Tomažinovih besedah približali petim milijonom evrov, natančno pa bo vedel konec oktobra. "Računi še prihajajo," je razložil.

Tomažin je zgornja nadstropja Nebotičnika kupil junija 2007 od Kapitalske družbe, in sicer za 2,12 milijona evrov. Zaradi spomeniške zaščite so pri prenovi morali sodelovati z zavodom za varstvo kulturne dediščine, namembnost gostinskih prostorov pa je morala ostati enaka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.