Slovenija
17 ogledov

Na nebu sonce, na cesti motoristi

Lepo vreme se že pozna na cestah: veliko več je kolesarjev in motoristov. (Foto: Žurnal24 main
Današnje sončno in toplo vreme je na ceste zvabilo številne motoriste in kolesarje. Znova velja opozorilo: previdni moramo biti vsi.

Ceste so na današnji dela prost in sončen dan znova oživele. Vendar pa naj nas ne zanese: policija vsem motoristom svetuje, naj bodo previdni, hitrost svoje vožnje pa naj prilagodijo razmeram na cesti.

"Asfaltna površina je še vedno hladna in ne omogoča optimalne oprijemljivosti pnevmatik. Poleg tega je zaradi hude zime na vozišču tudi letos veliko udarnih jam in veliko peska od zimskega posipa. Zato njihove sposobnosti obvladovanja motornega kolesa najverjetneje še vedno niso na ravni lanskih," poudarjajo na GPU.

Nasveti za motoriste

Martinčkanje ob Obali
Promet po Sloveniji po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste (PIC) poteka brez posebnosti. Zgoščen pa je promet na cesti Koper–Izola in Bled - Lesce.

V Italiji zaprti avtocesti
Če se odpravljate v sosednjo Italijo, bodite pozorni na razmere na avtocestah.

Zaradi več nesreč sta namreč zaprti avtocesti A13 med priključkom Diramazione Padova jug in razcepom A13/A4 Torino–Trst v obe smeri in
A4 med priključkoma Portogruaro in Cessalto v smeri Benetk ter med priključkoma Benetke in Stino di Livenza v smeri Trsta. Na obeh odsekih je promet močno oviran zaradi goste megle, so še zapisali na PIC-u.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.