Slovenija
53 ogledov

Na noge! Za družino na robu preživetja

Zimski pohod Arhiv Mediaevent
Na noge! Za boljše življenje. Tako se glasi naziv zimskega pohoda na Urban za družino v stiski. Njihova zgodba človeka ne pusti ravnodušnega.

"Slovenija, na noge!" To je poziv organizatorjev pohodniškega projekta Na noge! ki želi združiti različne generacije v sodelovanju pri projektu s humanitarno noto. Petega februarja bodo tako na prvem pohodu zbirali humanitarne prispevke za družino iz Kamnice.

Starša hudo bolna, sin izgubil službo

Petinpetdesetletna ženska iz te družine ima multiplo sklerozo; njen 60-letni mož se je pred enim letom začel boriti z zahrbtno boleznijo plazmocitom. Naposled je z izgubo službe na Zavodu za zaposlovanje pristal še doma živeči sin. Hčerina štiričlanska družina lahko staršem zaradi minimalnih dohodkov pomaga le fizično. Bolezensko stanje se je lani očetu zelo poslabšalo. Zaradi neprimerne hrane je shujšal na vsega 38 kilogramov telesne teže.

Za hrano mesečno slabih 500 evrov

Pred nekaj meseci so do tedaj neprimerno hrano zamenjali s primernejšo, a zelo drago, saj stane 473 evrov na mesec (delno  krije zdravstvo). Ob tej hrani se je stanje začelo izboljševati. Pridobil je 10 kilogramov telesne teže in nekaj več upanja v življenje, pravijo organizatorji. Vendar pa družina ne ve, kako dolgo bodo lahko kupovali tako drago hrano.

Če želite pomagati, to lahko storite že z udeležbo na pohodu, kjer humanitarni prispevek znaša vsaj en evro na osebo. Več informacij in predprijave najdete na www.nanoge.si.

Komentarjev 2
  • jaki 16:12 26.januar 2012.

    dej se debil že enkrat umir

  • privat 19:59 25.januar 2012.

    pokličite janšo naj vam pomaga...mi ne moremo več sebi pomagati ,kaj šele komu drugem....