Slovenija
53 ogledov

Na novo zaposlili 31 ljudi

Na ministrstvu za zunanje zadeve se sprašujejo, kako bi na njihovo ministrstvo n Žurnal24 main
Zaradi izgubljene tožbe ugodili še 29-im uslužbencem, ki so namesto zaposlitve za določen čas zahtevali zaposlitev za nedoločen čas.

Na ministrstvu za zunanje zadeve (MZZ), ki ga vodi Karl Erjavec, so kljub omejitvi zaposlovanja v javnem sektorju na novo zaposlili 31 javnih uslužbencev: enega na podlagi javnega razpisa, drugega so na Mladiko premestili iz generalnega sekretariata vlade, kar 29 uslužbencev, zaposlenih za določen čas, pa je zahtevalo, da jih ministrstvo zaposli za nedoločen čas.

"Glede na pravnomočno odločitev sodišča v sporu, ki ga je proti MZZ sprožila uslužbenka, zaposlena za določen čas, in ob upoštevanju novejše sodne prakse na tem delovnopravnem področju, je ministrstvo ugotovilo, da so zahteve 29 uslužbencev utemeljene," so sporočili iz zunanjega ministrstva.

Več let nadomeščali odsotne uslužbence

Gre za uslužbence, ki so za določen čas zaposleni že več let, ker so nadomeščali različne odsotne uslužbence.

"Ministrstvo je ocenilo, da se bo s tem izognilo stroškom sodnih sporov in s tem zagotovilo nemoten delovni proces, ki je zaradi skoraj deset odstotnega zmanjšanja števila zaposlenih v zadnjih dveh letih na kritični ravni in bo število zaposlenih v MZZ kljub transformacijam konec leta 2014 pod dovoljenim številom, ki ga je vlada določila s skupnem kadrovskem načrtu za leto 2014.," še dodajajo na MZZ.

Zgodbo bomo nadaljevali.

Komentarjev 1
  • KLOBO 17:21 21.avgust 2014.

    Za SLO bi bilo najceneje, da en dober tornado zdrobi objekt Mladike v drobne kose , skupaj z vso sodrgo, Korlom in ostalim gamatom, ki je notri in se napaja z našim denarjem in jih odnese po Ljubljanici v nepovrat, ...prikaži več saj od teh podrepnikov ni nobene koristi !! Le kaj SLO rabi takšen zajedalski birokratski aparat nekih diplomatov, če pa lahko vsako malo večje evropsko mesto, ki je številčno večje od SLO, vodi le en dober župan !!??