Slovenija
7 ogledov

Na Obali gosta megla

1/2
Žurnal24 main
V Portorožu naj bi ob obali opazili oljni madež, a zaradi goste megle pristojni tega niso mogli potrditi. Uprava za pomorstvo dopoldne povsem prekinila ladijski promet.

Nekaj minut čez 17. uro so v morju ob obali v Portorožu opazili oljni madež, so sporočili iz Uprave za zaščito in reševanje. Na kraj dogodka je odšla pristojna Služba za varstvo obalnega morja, vendar onesnaženja zaradi goste megle niso zaznali.

Na Obali so se sicer že prebudili v izjemno meglen dan. "Dopoldne smo morali zaradi slabe vidljivosti oziroma goste megle zapreti ladijski promet. Popolno zaporo smo uvedli nekaj po osmi uri zjutraj, veljala pa je do okoli poldneva, zdaj so se namreč razmere za plovbo že izboljšale," so za Žurnal povedali na upravi za pomorstvo.

Zapora je veljala za večje ladje oziroma za promet iz in v koprsko Luko, za manjša plovila pa zapore ni bilo, so še pojasnili na upravi za pomorstvo.

"Po tem, ko je nehala veljati popolna zapora ladijskega prometa, na upravi za pomorstvo o vstopu oziroma izstopu posamične ladje iz Luke odločajo od primera do primera, saj se megla spušča in dviga. Na cestah pa zaradi slabe vidljivosti ni bilo posebnosti," pa so nam povedali na koprskem OKC.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.