Slovenija
13 ogledov

Na Obali preti morje, drugje reke

Poplavljanje. Nevarnost zaradi močnega deževja predvsem v zahodni, južni in osrednji Sloveniji.

Svarila. V Kopru je včeraj morje poplavilo glavni pomol, v Izoli pa je bilo nekaj manjših nevšečnosti. Ob 9. uri je Pirančane na bližajoče se večje plimovanje morja opozorila sirena, zato so lastniki avtov na Punti pohiteli z njihovim umikanjem.

Piranskim gasilcem so takrat zapiskali telefoni, tako da jih je bilo šest kmalu v gasilskem domu. Preverili so opremo za morebitno črpanje vode iz nižjeležečih prostorov, a intervencija ni bila potrebna, saj se je okoli 11. ure voda začela umikati. Morje je sicer Piran v novembru in decembru poplavilo desetkrat.

Reke prestopale bregove
Bregove so včeraj prestopile reka Vipava v zgornjem toku, Idrijca pri Slapu ob Idrijci in Ljubljanica na Ljubljanskem barju, povečale pa so se tudi poplavljene površine na Barju in kraških poljih. Zaradi pričakovanega naraščanja vodostaja budno spremljajo tudi Savo Bohinjko s pritoki in reko Reko.

Uprava za zaščito in reševanje je včeraj izpostavam naročila, naj preverijo število protipoplavnih vreč, črpalk in druga sredstva za primer poplav ter naj morebitne zahteve po dopolnitvi teh sredstev sporočijo.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.