Slovenija
19 ogledov

Na obisk v UKC Ljubljana največ dve zdravi osebi

prehlad Shutterstock
Če se želimo izogniti prepovedi obiskov, je potrebno dosledno upoštevanje priporočil, svarijo v UKC Ljubljana.

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana zaradi povečanega števila respiratornih okužb vse obiskovalce prosijo, naj upoštevajo ustaljena pravila glede obiskov. K posameznemu bolniku lahko prideta največ dve zdravi osebi. Le z doslednim upoštevanjem teh priporočil bi se morda lahko izognili prepovedi obiskov, so navedli v UKC.

Omejitve tudi v Celju

Prav tako še vedno velja omejitev obiskov v celjski bolnišnici, kjer so zaradi črevesne okužbe omejili obiske na kardiološkem oddelku, oddelku za angiologijo, endokrinologijo in revmatologijo, oddelku za bolezni prebavil ter oddelku za hematologijo in onkologijo. Zaradi povečanega števila virusnih obolenj pa so obiske omejili tudi na otroškem oddelku. Ob otroku je tako lahko prisoten le en zdrav starš oziroma skrbnik.

Ni razloga za preplah

Število prehladnih okužb, bronhiolitisov in drugih virusnih okužb se namreč tako pri odraslih kot pri otrocih povečuje. "Trenutno so v porastu norovirusi; značilnost je akutno bruhanje, lahko tudi huda driska," so sporočili iz Službe za preprečevanje in obvladovanje bolnišničnih okužb Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana.

A za zdaj je stanje primerno letnemu času in hujšega porasta na infekcijski kliniki še ne zaznavajo. Podatki Nacionalnega inštituta za javno zdravje kažejo, da se je v zadnjih dveh tednih že začela pojavljati tudi gripa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.