Slovenija
31 ogledov

Na obiske v bolnišnico le zdravi

Bolnišnica Slovenj Gradec (Foto: Nino Verdnik) Žurnal24 main
V Slovenj gradcu omejili obiske v celotni bolnišnici, v Celju pa so obiski na otroškem oddelku in v porodnišnici omejeni na enega odraslega.

Potem ko so v zadnjem tednu dni v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec zaradi povečanja prehladnih in drugih obolenj omejili obiske na pediatričnem ter oddelku za ginekologijo in porodništvo, omejitev obiska od danes do preklica velja za celotno območje, so danes sporočili iz koroške bolnišnice.

Na oddelku za ginekologijo in porodništvo obiski niso dovoljeni otrokom in prehlajenim odraslim osebam. Omejitev obiskov na oddelku za pediatrijo predvideva, da sta ob obolelem otroku lahko prisotna njegova zdrava starša oziroma skrbnika. Za ostale oddelke pa so obiski dovoljeni le zdravim posameznikom, so pojasnili v bolnišnici.

Kot so še navedli v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec, so obiskovalci, ki so jim obiski dovoljeni, dolžni dosledno upoštevati navodila zdravstvenega osebja bolnišnice.

Omejili tudi v Celju

Obiske na otroškem oddelku je prejšnji teden omejila tudi celjska bolnišnica, in sicer na enega starša oziroma skrbnika otroka. Že sredi decembra pa je celjska bolnišnica zaradi porasta prehladnih obolenj omejila obiske na ginekološko-porodniškem oddelku. Obiski tam so omejeni na enega odraslega obiskovalca, ki mora biti zdrav.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.